Viernes, 06 de noviembre de 2009

           El conveni signat ahir dimarts, dia  3 de novembre, a la seu de la Fundació Jardí Botànic de Sóller, permetrà executar una sèrie d’accions adreçades a promoure l’estudi i la conservació de la flora autòctona de l’Illa del Rei de Maó, així com a la creació d’un Jardí i un Hort de plantes medicinals el més semblant possible al que va existir en el seu temps. El conveni el signaren el president de la FHIR senyor Lluis Alejandre Sintes i el president de la FJBS senyor Andreu Ramis Puig-gros. A l’acte i assistiren també, el senyor Pere Serra, especial col·laborador en les tasques de restauració de l’Illa del Rei, la senyora Mª Gràcia Seguí apotecaria de Maó i responsable de l’àrea de farmàcia i jardí medicinal, el Doctor Miquel Timomer, també col·laborador, el senyor Pere Oliver Director General de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació del Govern de les Illes Balears, i el director del Jardí Botànic, Pep Lluis Gradaille.
            L’Illa del Rei, anomenada així per ser el lloc on desembarcà Alfons III l’any 1287, és una petita illa situada en el Port de Maó, a Menorca. A l’any 1711 es construí un hospital que ha anat sofrint diverses transformacions fins que a mitjans del segle XX fou abandonat i s’inicià una profunda decadència de la zona. La Fundació Hospital de l’Illa del Rei, constituïda l’any 2005, s’encarrega de recuperar aquest patrimoni oblidat durant molts anys i una part d’aquest patrimoni és la flora de l’Illa.
            La Fundació Jardí Botànic de Sóller s’uneix a aquesta tasca, i desenvoluparà el Pla Integral de Flora de l’Illa del Rei, que comptarà també amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears, posant en marxa accions immediates tals com l’eliminació de plantes al·loctones invasores, la restauració dels espais naturals de flora silvestre, l’inici del Jardí i Hort Medicinal, i l’enjardinament ornamental dels espais existents als voltants de les edificacions.
           Aquest programa d’accions contarà amb el suport de la participació de la Direcció General de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació del Govern de les Illes Balears.
 

Publicado por ihospital @ 10:45
Comentarios (0)  | Enviar
Comentarios